Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Tolvignet levert helft minder op, doping op het werk en Jitse Groen hoopt op regen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Vandaag komt er nog maar weer eens de bevestiging dat het tolvignet de helft minder gaat opleveren dan de minister voorrekent, doping op het werk is een gevaarlijke trend en Nederlander Jitse Groen van Takeaway hoopt op regen.

Onderzoek: Tolvignet gaat nóg minder opleveren

Het is hét kindje van Verkeersminister Alexander Dobrindt (CSU): het tolvignet waar alleen buitenlanders voor moeten betalen. Zo’n 700 miljoen euro hoopt hij er jaarlijks mee op te halen voor het infrastructuurbudget, terwijl er elk jaar 7 miljard euro nodig is. Berichten uit Der Spiegel wezen er eerder dit jaar al op dat zelfs dit ‘karige’ bedrag wel erg positief wordt ingeschat. Bild Zeitung wist de hand te leggen op een onderzoek die dit bevestigt. Schmid Mobility Solutions berekende dat de minister hoogstens op 320 tot 370 miljoen euro, ofwel de helft, hoeft te rekenen (Bild).

Duitse werknemers gebruiken steeds vaker ‘doping’

Concurrentie om je baan, altijd bereikbaar zijn en op je tenen lopen, het brengt veel werknemers aan de grenzen van wat ze aankunnen. Bijna drie miljoen Duitsers krijgen via de huisarts pillen om beter te kunnen presteren, angst weg te nemen en stress te overwinnen. (Die Welt). Vaak gaat het om misbruik van medicijnen (Handelsblatt). De cijfers komen van ziektekostenverzekeraar DAK, die van een gevaarlijke trend spreekt.

Lieferando-topman Jitse Groen hoopt op regen

De Nederlandse topman van Takeaway/Thuisbezorgd/Lieferando Jitse Groen vertelt waarom op dit moment honderden miljoenen euro’s in bezorgsites worden gepompt. Daarmee wordt een ‘bestelcultuur’ gecreëerd. En daarbij moet je volgens hem hopen op regen (Berliner Zeitung).

De best gelezen artikelen van:

Top 10 van 2014

Lezers van Duitslandnieuws klikten in 2014 het liefst op: Aldi, Lidl, wijn, bier, belastingen en vooruit… ook de Energiewende.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: