Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Verplicht elektrisch schroot inzamelen, minder faillissementen en Uber tevreden

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Winkeliers en webshops worden verplicht om defecte elektrische apparaten in te zamelen, in Duitsland ging vorig jaar een historisch laag aantal bedrijven over de kop en taxi-app Uber is tevreden over het eerste halfjaar.

Winkels moeten elektrisch schroot terugnemen

De Duitse regering besloot woensdag dat winkeliers wettelijk verplicht worden defecte elektrische apparaten in te zamelen. Tot nu toe was het nog op vrijwillige basis  (Süddeutsche Zeitung). Ook webshops komen daar niet onderuit. De brancheorganisatie van webshops protesteert omdat zij naar eigen zeggen tegelijk worden opgezadeld met extra transportkosten. (Der Tagesspiegel)

Minder faillissementen dan ooit

Het aantal faillissementen in Duitsland daalde in 2014 naar een historisch ‘dieptepunt’. Volgens de statistici overleefden 24.085 bedrijven het jaar niet, dat zijn 7,3% minder faillissementen dan in het jaar ervoor. Vooral bij dienstverleners, de detailhandel en in de bouw liep het dankzij de sterke binnenlandse vraag goed. Ook de lage rente hielp mee (Die Welt).

Uber presenteert positieve halfjaarcijfers

Een half jaar na de start van Uber in Duitsland meldt het bedrijf een toeloop van chauffeurs en klanten. Via de app Uber-Taxi kunnen klassieke taxi’s besteld worden, met Uber-Pop worden ritjes met privéauto’s aangeboden. Er is veel kritiek op Uber-Pop, omdat chauffeurs niet over de juiste papieren beschikken. De verhuur van luxe auto’s met chauffeur is gestaakt na klachten uit de taxibranche. Toch zegt het Amerikaanse bedrijf tevreden te zijn over de eerste zes maanden (BerlinOnline).

De best gelezen artikelen van:

Top 10 van 2014

Lezers van Duitslandnieuws klikten in 2014 het liefst op: Aldi, Lidl, wijn, bier, belastingen en vooruit… ook de Energiewende.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: