Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Vrouwen verdienen minder, RWE verandert niet en het imagoprobleem van de SPD

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Veel aandacht voor de vrouwenemancipatie in Duitsland, Birkenstock betaalt vrouwen een euro minder per uur. het roer is nog niet om bij RWE en hoe het imagoprobleem van de SPD hoofdpijn kan opleveren voor bondskanselier Angela Merkel.

 Vrouwen krijgen een euro minder per uur

De vrouwenemancipatie is in Duitsland het gesprek van de dag. Dat ligt niet per se aan de internationale Vrouwendag die traditioneel gisteren werd gevierd, hoewel bondskanselier Merkel werd bedolven onder brieven van prominente vrouwen (Bild). Het ligt eerder aan het vrouwenquotum (Duitslandnieuws) waar de Bondsdag vrijdag voor stemde (Spiegel Online). Het doet de discussie oplaaien over hoe vrouwen nog altijd worden achtergesteld op de werkvloer. Zo betaalde schoenenfabrikant Birkenstock vrouwen consequent een euro minder per uur. Daar komt nu wellicht verandering in. (Handelsblatt).

 

RWE verandert nog helemaal niet

Vorige week verlengde de raad van commissarissen van Duitslands op één na grootste energieconcern RWE het contract met de Nederlandse topman Peter Terium (Duitslandnieuws). Hij moet het tij keren bij het in zwaar weer verkerende concern, en de eerste lichtpuntjes zouden al te zien zijn. Maar volgens experts gaat het nog altijd bergafwaarts. (Handelsblatt)

 

Het imagoprobleem van de SPD

Merkels coalitiegenoot SPD heeft een imagoprobleem, zo blijkt uit een onderzoek dat deze week wordt gepubliceerd (Süddeutsche Zeitung). Bij peilingen komen de sociaaldemocraten maar niet boven de 25%, omdat veel kiezers vinden dat de partij te veel water bij de wijn doet. De SPD wil zich nu harder opstellen ten opzichte van de CDU. Bij die nieuwe koers hoort ook zelfkritiek van de voormalige bondskanselierskandidaat Peer Steinbrück, die terugkijkend zegt drie grote fouten gemaakt te hebben (Spiegel Online).

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: