Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Recordverlies Eon, corruptie Berlijns vliegveld breidt uit en zakenreis naar Silicon Valley

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitse energiereus Eon leed vorig jaar een recordverlies. Het corruptieschandaal op het Berlijnse faalvliegveld breidt zich uit naar de afzwaaiende directeur en zakenexcursies naar Silicon Valley steeds populairder onder Duitse beslissers.

Eon

Duitse energiereus lijdt recordverlies

Eon-topman Johannes Teyssen wil zijn concern opsplitsen om zo meer lucht te krijgen. Nu blijkt hoe slecht het grootste energiebedrijf van Duitsland er werkelijk voor staat; nog nooit werd er zoveel verlies geleden als in 2014.

Berlijns faalvliegveld

Vliegvelddirecteur verdacht van medeplichtigheid corruptie

Het corruptieschandaal bij het Berlijnse faalvliegveld lijkt nu ook topman Hartmut Mehdorn mee te sleuren. Volgens Handelsblatt schreef hij een aanbeveling voor de manager terwijl hij al wist van de verdenkingen.

Silicon Valley

Zakenreisjes naar Silicon Valley populair bij Duitse managers

Steeds meer Duitse managers bezoeken de geboortegrond van Google en Facebook. Of het nu staalbaronnen, energiemanagers of wasmiddelfabrikanten zijn. Ze willen allemaal iets leren wat ze kunnen gebruiken voor hun werk Duisburg of Düsseldorf.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: