Ga naar inhoud

Griepgolf kost Duitsland 2,2 miljard euro

De griepgolf die ook Nederland treft, kan in Duitsland zo'n 2,2 miljard euro schade aanrichten aan de economie, schreef Die Welt deze week. Experts van het onderzoeksinstituut RWI in Essen denken dat het bruto binnenlands product van Duitsland in het eerste kwartaal van het jaar met 0,3 procentpunt afneemt door de griepepidemie.

Er heerst griep en dat kan een land aardig wat geld kosten. In Duitsland lopen de kosten op tot 2,2 miljard euro, schreef Die Welt deze week

In Duitsland zijn naar verluidt meer dan 10 miljoen mensen getroffen door de griep. Die melden zich ziek en kunnen dus geen bijdrage leveren aan de Duitse economie. Omdat ze over het algemeen minder eten en drinken, geven ze tegelijkertijd minder uit.

De boekhandel naast de redactie van Duitslandnieuws is tijdelijk dicht door de griepgolf. Foto: Bertus Bouwman
De boekhandel naast de redactie van Duitslandnieuws is tijdelijk dicht door de griepgolf. Foto: Bertus Bouwman

 

In een normaal griepjaar zijn er tussen de 2 en 10 miljoen Duitsers ziek. De huidige griepgolf is vrij zwaar, maar aantallen kon het RWI nog niet geven. Bij een echte pandemie, waarbij honderdduizenden mensen moeten worden opgenomen en er sterfgevallen zijn, kan de Duitse economie zo’n 25 a 75 miljard euro schade oplopen.

Wat kost het in Nederland?

Hoe zit het met de griep en de economische gevolgen in Nederland?

Duitslandnieuws over volksgezondheid

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: