Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Minimumloon omzeilen met trucs, Made in Germany verliest waarde en Terium mag door

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Ondernemers weten minimumloon met foefjes te omzeilen, het roemruchte 'Made in Germany-label' moet steeds meer inboeten en de Nederlander Peter Terium heeft zijn contract verlengd tot 2021 bij energieconcern RWE.

Minimumloon

Ondernemers omzeilen minimumloon met trucs

De invoering van het algemeen minimumloon in Duitsland heeft veel ondernemers erg creatief gemaakt. Veel foefjes zijn illegaal. Uit een enquête van vakbond koepelorganisatie DBG bleek dat bijna een op de vijf werknemers werd geconfronteerd met dergelijke kunstgrepen. Tegelijkertijd stemt een meerderheid van de Duitsers in met de ondergrens, ook wanneer hierdoor de prijzen stijgen.

Made in Germany

Germany-label verliest aan waarde

Ondanks alle exportrecords vervliegt de goede naam van de grote Duitse concerns in de ogen van internationale managers. Alleen de auto-industrie geniet nog aanzien.

Peter Terium

Peter Terium verlengt mandaat bij RWE

De Nederlander Peter Terium heeft zijn contract verlengt bij het op één na grootste energieconcern van Duitsland RWE. De topman kreeg een nieuw contract tot 2021. De raad van commissarissen zag al enige lichtpuntjes bij de grootscheepse reorganisatie die Terium heeft ingezet bij het in zwaar weer verkerende bedrijf.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: