Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitsland investeert miljarden, Duitsers werken meer en raken kooplustig

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitsland trekt miljarden uit en geeft daarmee gehoor aan de Europese kritiek op de Duitse investeringsachterstand. Het oude werkrecord uit 1992 wordt weer benaderd en consumenten raken kooplustig van de lage rente. Vooral één branche profiteert.

Investeringstekort

Duitsland investeert miljarden

Van alle kanten werd Duitsland afgelopen jaar bekritiseerd om het gebrek aan investeringen. De infrastructuur brokkelt af, scholen vervallen, het internet is langzaam. Het Duitse kabinet reageert op de kritiek  om de komende jaren miljarden uit te trekken. Vooral gemeenten profiteren.

Werk

Duitsers werken net zoveel als in 1992

Ondanks de groeiende conjunctuur is binnen Duitse bedrijven afgelopen jaar bijzonder veel gewerkt. Het arbeidsvolume benaderde het oude record uit 1992. Een van de oorzaken is het groeiend aantal banen.

Koopgedrag

Duitse consument slaat aan het winkelen

De sterke conjunctuur in combinatie met de lage rente maken de Duitse consument kooplustig. Sinds 2010 steeg de omzet niet meer zo hard als afgelopen januari. Vooral webwinkels doen het goed.

 

De best gelezen artikelen van:

Top 10 van 2014

Lezers van Duitslandnieuws klikten in 2014 het liefst op: Aldi, Lidl, wijn, bier, belastingen en vooruit… ook de Energiewende.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: