Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Eerste toldebat, Duitsland valt Facebook aan en Airbus reorganiseert

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Voor het eerst debatteerde de Duitse Bondsdag over het omstreden tolvignet. De verkeersminister kreeg het hard te verduren. Consumentenorganisaties slepen Facebook voor de rechter en veel meer pech kan vliegtuigbouwer Airbus niet aan.

Tolvignet

Oppositie valt verkeersminister hard aan om tolplannen

Voor het eerst debatteerde de Bondsdag over het omstreden tolvignet waar alleen buitenlandse automobilisten voor moeten betalen. Verkeersminister Alexander Dobrindt (CSU) verdedigde zijn plannen donderdag. Coalitiegenoot SPD reageerde terughoudend en voorzichtig. De oppositie viel de minister hard aan.

Facebook

Duitse organisaties slepen Facebook voor de rechter

Facebook voerde eind januari geruisloos nieuwe gebruikersvoorwaarden in, wat bij veel mensen tot ergernis leidde. Duitse consumentenorganisaties vinden dat de netwerksite hiermee tegen de wet in gaan en zijn een gerechtelijke procedure begonnen.

Airbus

Veel meer pech kan Airbus niet aan

Te weinig klanten voor reuzenvliegtuig A380, problemen met militaire helikopter NH-90; de Duits-Franse vliegtuigbouwer Airbus kampt met veel pech. Toch gaat het in één tak wel goed.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: