Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitser is lastige klant, veel vacatures en makelaars boos op rem huurprijs

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Laste klanten die Duitsers, ze willen lage prijzen, service én kwaliteit. Nergens is de consument zo veeleisend als bij de oosterburen. Meer dan tien jaar kende Duitsland niet zoveel vacatures en makelaars boos over rem op huurprijs.

Consumenten

Duitser lastigste klant ter wereld

Enkel goedkoop zijn is niet genoeg; Duitse klanten eisen kwaliteit en service bij het boodschappen doen en zijn allergisch voor onkundige medewerkers. Nergens ter wereld zijn de consumenten zo veeleisend als in Duitsland blijkt uit onderzoek.

Banen

Hoogste aantal vacatures in decennium

Meer dan tien jaar kende Duitsland niet zoveel vacatures als in deze maand. Dat blijkt uit cijfers van het agentschap voor werk (BA). Ook de komende maanden zal deze trend zich voortzetten, verwacht het agentschap.

Rem huurprijs

Duitse makelaars boos over rem op huurprijs

De Duitse makelaars vinden de door de regering ingestelde rem op de huurprijs in strijd met de wet en starten een procedure. Aan de andere kant klagen de huurders dat de nieuwe maatregel niet ver genoeg gaat.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: