Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Zonne-energie wordt goedkoper, 3,4% meer loon in metaal en Netflix voor boeken

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Zonne-energie wordt goedkoper dan verwacht, vakbonden en werkgevers binnen de metaalindustrie hebben plots toch een akkoord bereikt over een forse loonsverhoging en een Keulse uitgever komt met een Netflix voor boeken.

Zonne-energie

Zonne-energie wordt goedkoper

Nu al produceren zonnepanelen stroom dat niet boven de productiekosten van nieuwe kolen- en gascentrales uitkomt. Goedkoper dan kernenergie is solarenergie al een tijdje. Experts verwachten dat het nog beter betaalbaar wordt.

Metaalindustrie

Metaalsector krijgt 3,4% meer loon

De loonsonderhandelingen binnen de metaalindustrie waren taai en duurden lang. Maar gisteren bereikten de vakbonden en werkgeversorganisaties in de grootste sector van Duitsland een akkoord; per 1 april krijgen medewerkers er 3,4% extra salaris bij. En dat is minder dan de vakbonden eisten.

Boeken

Duitse uitgever bouwt Netflix voor boeken

Digitale abonnementen zijn er al voor muziek, series en films. Nu wil de Keulse uitgever Bastei-Lübbe hetzelfde met boeken proberen. Binnen een paar jaar moet de omzet worden verdubbeld.

Startup

Garnalen uit Beieren

Drie jonge ondernemers willen in de binnenlanden van Beieren garnalen gaan kweken. De toekomstige garnalenboeren willen hiermee een duurzaam alternatief bieden voor de import van de zeevruchten uit exotische oorden waar koraal wordt beschadigd bij de vangst.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: