Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Daimler bouwt testbaan, Duitsers houden van bankfiliaal en meer armen dan ooit

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Autofabrikant Daimler bouwt aan een enorme nieuwe testbaan in Baden-Württemberg, Duitsers gaan liever naar de bank dan dat ze online bankieren en afgelopen jaar golden maar liefst 12 miljoen mensen in Duitsland als arm. Een record.

Daimler

Daimler bouwt nieuwe testbaan

Autofabrikant Daimler legt een nieuwe testbaan aan in Baden-Württemberg. Nog dit jaar moeten de eerste testritjes plaatsvinden bij het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart.

Banken

Duitsers houden van bankfiliaal

Regelmatig wordt Duitse banken verweten dat ze te traditioneel zijn en niet bepaald hun weg weten te vinden in de digitale wereld. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de meeste Duitse klanten ook helemaal geen online banking willen en liever in de rij staan bij een fysiek filiaal.

Armoede

Recordaantal Duitsers arm

Het gaat Duitsland economisch voor de wind, maar tegelijkertijd waren er nog nooit zo veel mensen arm als afgelopen jaar. Het aantal kwam vorig jaar op 12 miljoen mensen. Vooral de toenemende enorme regionale verschillen vallen op.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: