Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Ruzie over erfbelasting, bioketens verdrukken winkels en politici hakken in op CSU

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De eventuele hervormingen van de erfbelasting doen veel stof opwaaien bij familiebedrijven, bioketens verdrukken de kleine winkeltjes en op Aswoensdag hakken politieke partijen op elkaar in. Vooral de CSU kreeg er van langs.

Erfbelasting

Onenigheid over hervorming erfbelasting

De erfbelasting moet dringend hervormd of afgeschaft worden, zo klinkt het uit veel ondernemerskringen. Vooral familiebedrijven vrezen zelfs voor hun voortbestaan. Maar er is nog veel onenigheid over wat er precies moet gebeuren.

Biowinkels

Bioketens verdringen winkeltjes

Ketens als Alnatura, Denn’s of Basic veroveren de biomarkt. Hierdoor moeten steeds meer biowinkels hun deuren sluiten. Toch weten een paar biowinkels van het eerste uur zich te weren.

Aswoensdag

Politieke partijen hakken in op CSU

Op Aswoensdag preken traditiegetrouw de Duitse partijen voor eigen parochie. Tegelijk worden andere partijen op de hak genomen om het eigen moreel te sterken. Vooral de CSU kreeg er gisteren van langs, waar partijleider Horst Seehofer werkte aan zijn conservatief-rechtse profiel van de Beierse christendemocraten. De beste citaten op een rij.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: