Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Tanken weer duurder, nieuwe treinstaking dreigt en supermarktfusie Edeka uitgesteld

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Na een winter van dalende brandstofprijzen lijkt de bodem nu bereikt en wordt tanken weer duurder. Nieuwe megastaking dreigt weer op het Duitse spoor door vastgelopen loonstrijd en kartelwaakhond tegen overname Kaiser's-supermarkten door Edeka.

Brandstofprijzen

Brandstof weer duurder in Duitsland

De prijzen voor stookolie en brandstoffen waren de afgelopen jaren niet zo goedkoop als tijdens deze winter. Maar de tijd van dalende energiekosten is weer voorbij. De oude spelregels op de oliemarkt gelden niet meer.

Treinstaking

Machinistenvakbond dreigt met nieuwe megastaking

Vervalt het Duitse spoorverkeer binnenkort net als eind vorig jaar weer in een grote chaos? Het loonconflict tussen machinistenvakbond en de Duitse spoorwegen is weer zo hoog opgelopen dat er met nieuwe megastakingen van meer dan 100 uur worden gedreigd.

Supermarktfusie

Kartelwaakhond steekt stokje voor overnames Edeka

Supermarktketen Edeka wil 415 Kaiser’s-Tengelmann-winkels overnemen. Maar de mededingingsautoriteit is daar niet zo enthousiast over. Om de deal toch te laten sluiten moet Edeka met een nieuw plan komen.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: