Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Comeback Borgward, 10.000 rechtse misdrijven en bombardement Dresden herdacht

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Een verloren gewaand Duits automerk werkt aan zijn terugkeer vanuit Stuttgart. Afgelopen jaar werden er zeker 10.000 rechts-extreem gemotiveerde misdrijven gepleegd en vandaag is het 70 jaar geleden dat Dresden werd gebombardeerd.

Auto-industrie

Oud Duits automerk keert terug

Borgward was tijdens de Duitse opbouw na de Tweede Wereldoorlog kort een succesverhaal, maar in 1961 ging het automerk failliet. Nu komt de autofabrikant terug met de presentatie van een nieuw model komende zomer.

Rechts-extreem

Meer dan 10.000 rechtse misdrijven

Neonazi’s en rechts-extremen hebben afgelopen jaar duizenden misdrijven begaan. De voorlopige cijfers lijken licht te dalen, al worden er nog veel extra meldingen toegevoegd.

Dresden

70-jarige herdenking bombardement Dresden

Een stad in vlammen; op 13 februari 1945 bombardeerden de geallieerden Dresden. Sindsdien wordt die datum gekaapt. Eerst door de nazi’s, later door de DDR. Tot vandaag twist de stad over de wijze waarop herdacht moet worden. Er komt hulp uit nota bene Oldenburg.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: