Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Rijken blijken rijker, veganistisch in trek en FDP hoopt op succes in Hamburg

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De Duitse superrijken blijken rijker dan tot nu toe werd aangenomen. Discounters nemen veganistische producten op in het assortiment en de aangeslagen FDP hoopt op eerste succesje in Hamburg na jaren van nederlaag op nederlaag.

Superrijken

Duitse rijkaards blijken rijker dan gedacht

De rijken in Duitsland zijn vermogender dan werd aangenomen. Uit onderzoek van het DIW blijkt dat 15% van het Duitse vermogen in bezit is van enkele superrijken. Maar hoe het precies zit weet niemand. Harde cijfers via bijvoorbeeld de vermogensbelasting ontbreken in Duitsland.

Veganistisch

Veganistische producten populairder in Duitsland

Veganistische producten vallen steeds meer in de smaak in Duitsland. De omzet binnen de sector stijgt. Zelfs discounters reageren op deze trend en nemen veganistische producten op in het assortiment. Consumentenorganisaties waarschuwen tegelijkertijd dat veganistische producten niet biologisch zijn. Bovendien zou het minder duurzaam zijn om bepaalde producten van de andere kant van de wereld te halen.

Hamburg

FDP hoopt op herstel in Hamburg

Sinds enkele weken durft de FDP te hopen op een eerste voorzichtig succesje in jaren. De geplaagde liberalen lijden al jaren harde nederlagen, maar staan er voor de verkiezingen in Hamburg van komende zondag er beter voor. Burgemeester Olaf Scholz (SPD) sluit samenwerking met de FDP uit. Hij wil hoogstens een coalitie met de Groenen. De havenstad kent grote verschillen. Aan de ene kant de superrijken, aan de andere kant wijken waar 90% van de inwoners een allochtone achtergrond heeft. Zo’n 15% van de stad leeft onder de armoedegrens. Wie de stad wil regeren moet beide kanten in de gaten houden.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: