Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Helft kolencentrales weg, Schäuble begrijpt Grieken niet en bank hielp actief fraudeurs

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Binnen tien jaar is de helft van de huidige milieuschadelijke bruinkoolcentrales in Duitsland verdwenen. Minister Schäuble begrijpt niets van de Grieken en een Zwitserse bank hielp actief belastingontduikers hun miljarden te stallen.

Kolencentrales

Helft kolencentrales verdwijnt in 10 jaar

Parallel aan de Energiewende stijgt ook gebruik van het goedkope bruinkool, waarmee het geldt als één van de voorbeelden dat de omschakeling naar duurzame energie nog niet overal slaagt. Volgens het Duitse energieagentschap komt daar snel verandering in. De komende tien jaar verdwijnt de helft van deze kolencentrales, zo staat in de energieprognose.

Griekenland

Schäuble begrijpt Grieken niet

Na de Griekse regeringsverklaring krabt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zich achter de oren; een overbruggingsfinanciering zonder hervormingen? ‘Zo gaat dat niet’. Groot-Brittannië denkt intussen hardop over een Grexit.

Belastingontduiking

Zwitserse bank hielp actief belasting ontduiken

Een internationaal team van rechercheurs is gestuit op een netwerk van enorme rekeningen met zwart geld. Bij een Zwitserse tak van de Britse bank HSBC stalden internationale klanten miljarden. Het zou ook gaan om criminele partners zoals smokkelaars van bloeddiamanten en geldschieters van terroristische organisaties.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: