Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Warenhuis Metro onder druk, trein vecht met bus en Adidas in de aanval

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Ook in Duitsland staan warenhuizen onder druk; de grootaandeelhouder bij Metro is ontevreden over het rendement. De Duitse spoorwegen gaan de strijd aan met de bus en ook Adidas toont zich strijdlustig met een marketingoffensief.

Warenhuis

Warenhuisketen Metro onder druk

Waar het in Nederland onrustig is bij de warenhuizen V&D en Blokker, is er in Duitsland crisisberaad bij Karstadt en Metro. Bij het laatst genoemde concern is grootaandeelhouder Haniel ontevreden over het rendement.

Spoorwegen

Duitse spoorwegen gaan strijd aan met de bus

Het is al een tijdje oorlog op de Duitse markt voor langeafstandsbussen. Door de stuntprijzen worden steeds meer reizigers uit de trein gelokt. Nu komt Deutsche Bahn met een tegenaanval met goedkopere treinen en gratis wifi.

Adidas

Adidas opent marketingoffensief

Zo goed ging het afgelopen jaar niet bij sportkledingfabrikant Adidas. Topman Herbert Hainer haalde de bezem door het management en begint nu een marketingoffensief.

Cijfers: reëel loon, export en productie

En nog een paar cijfer:

 

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: