Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitsers kopen minder fruit, politici moeten wachten op baan en Pegida hoort er bij

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De Duitse groente- en fruitsector heeft last van de sancties tegen Rusland, politici mogen straks niet meer direct vanuit hun functie een baan in het bedrijfsleven aannemen en volgens SPD-leider Sigmar Gabriel hoort Pegida ook bij Duitsland.

Fruitsector

Duitsers kopen minder fruit

De grootste beurs voor groente en fruit Fruit Logistica is woensdag van start gegaan in Berlijn. De sector gaat gebukt onder de sancties tegen Rusland. Bovendien gaven de Duitse consumenten afgelopen jaar minder geld uit aan groente en fruit.

Belangenverstrengeling

Politici moeten wachten op andere baan

Wanneer Duitse politici aan de slag willen in het bedrijfsleven, moeten ze straks 18 maanden wachten voordat ze van rol mogen wisselen. De afgelopen jaren vertrok een aantal hooggeplaatste politici voor een goed betaalde baan als bijvoorbeeld lobbyist. Het wetsvoorstel moet belangenverstrengeling tegen gaan.

Pegida

Gabriel vindt dat Pegida bij Duitsland hoort

Geen partij als de SPD reageert zo afwerend op de anti-islamiseringsbeweging Pegida. Toch is het juist partijleider Sigmar Gabriel die stelt dat de demonstranten bij Duitsland horen en zich daarmee de woede van partijgenoten op zich haalt. Volgens hem mag de politiek nu de beweging uit elkaar lijkt te vallen niet overgaan tot de orde van de dag en hoort Pegida bij Duitsland, ‘of je dat nu bevalt of niet’.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: