Ga naar inhoud

Top 10: BMW, Audi en drogisterij dm meest geliefde werkgevers van Duitsland

Duitse werknemers gaan het liefst aan de slag voor een autofabrikant. Uit de jaarlijkse enquête waarin wordt gevraagd wie de meest geliefde werkgever is, blijkt dat BMW en Audi de lijst aanvoeren. De grootste drogisterij van Duitsland dm heeft zich desondanks ook in de top 3 weten te wurmen. Ook de nummer tien is opvallend; Sparkasse Bielefeld.

Voor de derde keer onderzocht statistiekbureau Statista samen met tijdschrift Focus, netwerksite Xing en bedrijvenbeoordelingssite kununu.com welke werkgevers het meest aantrekkelijk zijn. In totaal deden 70.000 werknemers mee aan de enquête.

Baas belangrijk

Daar rolde niet alleen een Top 10 uit, maar ook het antwoord op de vraag; welke factoren maken een werkgever aantrekkelijk of niet? Waren in 2014 vooral het imago en de groei van het bedrijf belangrijk, dit jaar kwamen de verhoudingen met collega’s en de baas bovendrijven.

Autofabrikanten BMW en Audi gaan aan kop, gevolgd door drogist dm. Audi-moeder Volkswagen maakt samen met koptelefoonfabrikant Sennheiser de top 5 vol.

Infografik: Die Top 10 Arbeitgeber in Deutschland | Statista

De Frans-Duitse vliegtuigbouwer Airbus en online betaalsysteem Paypal zakten op de lijst. Porsche en Google Duitsland werden wel meer gewaardeerd. En opvallende nieuwkomer is Sparkasse Bielefeld op nummer tien.

Duitslandnieuws over werken in Duitsland

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: