Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Leven goedkoper in Duitsland, record windenergie en strijd binnen AfD barst los

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Door de dalende olieprijzen wordt het leven iets goedkoper in Duitsland, afgelopen jaar is er een recordaantal windmolens bijgebouwd en dit weekend barst de stammenstrijd los op de partijdag van de eurokritische AfD.

Deflatie

Leven wordt goedkoper in Duitsland

De consumentenprijzen in Duitsland zakken voor het eerst sinds 2009. Dat heeft vooral te maken met de dalende benzine- en olieprijzen. In januari daalden de prijzen voor producten en diensten gemiddeld met 0,3%.

Windenergie

Duitsland breekt windenergierecord

Het twaalf jaar oude bouwrecord van nieuw windmolens is verbroken. In Duitsland werden afgelopen jaar voor 4.750 megawatt aan windmolens gebouwd. Dat is bijna net zoveel als de opbrengst van vier kerncentrales.

AfD

Stammenstrijd binnen AfD dit weekend uitgevochten

De AfD wacht een roerig weekend in Bremen. Tijdens de partijdag staan demonstranten voor de deur, maar binnen gaat het er ook hard aan toe. Partijleider Bernd Lucke wil de mach naar zich toe trekken en onder hem worden de twee richtingen zichtbaar, verpersoonlijkt door twee bestuursleden. Alexander Gauland roept nu Pegida uiteengevallen is op tot een migratiestop uit het Midden-Oosten. En oud-werkgeversvoorzitter en Europees lijsttrekker Hans-Olaf Henkel wil alle elementen uit de partij werpen die ‘vijandig staan tegenover buitenlanders’.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: