Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Privacywaakhond valt Facebook aan, hogere groeiprognose en leiders Pegida stappen op

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De jurist die Google Streetview in Duitsland aan banden wist te leggen valt nu Facebook aan, de groeiprognose in Duitsland wordt naar boven bijgesteld en kopstukken van anti-islamiseringsbeweging Pegida stappen op.

Privacy

Duitse privacywaakhond dreigt Facebook met boete

Over een paar dagen wil Facebook haar voorwaarden veranderen. Daarmee kan het sociale netwerk makkelijker data van gebruikers doorsluizen. De beruchte Duitse privacywaakhond professor dr. Johannes Caspar dreigt het Amerikaanse bedrijf met een boete. Hij verwierf bekendheid door Google Streetview in Duitsland terug te dringen.

Economie

Duitsland schroeft groeiprognose naar boven

Duitsland heeft de groeiprognose voor het komende jaar naar boven geschroefd. In het woensdag gepresenteerde Jahreswirtschaftsbericht verwacht de regering dat het BBP met 1,5% groeit. Het jaar erop moet nog beter gaan.

Pegida

Leiders Pegida stappen op

Pegida-woordvoerder Kathrin Oertel heeft zich gisterenmiddag samen met enkele andere kopstukken teruggetrokken. Daarmee is de demonstratie van komende maandag afgezegd. Minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel (SPD) noemde het ‘een verlossing voor Dresden’. Anderen vrezen dat de beweging nu juist kan radicaliseren.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: