Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse ondernemers goed geluimd, interview Marcel Fratzscher en keuken nog populairder

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitse ondernemers beginnen goedgeluimd aan het jaar en de regering komt morgen met positieve cijfers. Een interview met de dwarse econoom Marcel Fratzscher en de auto heeft afgedaan als het ultieme statussymbool in Duitsland.

Economie

Duitse ondernemers positiever gestemd

De stemming onder Duitse ondernemers is in de eerste maand van dit jaar verbeterd. De Ifo-zakenklimaatindex steeg in januari voor de derde maal op rij. Morgen  publiceert de Duitse regering het jaarlijkse economische rapport waarin vooruit wordt geblikt naar de rest van dit jaar. Met 42,8 miljoen werknemers zullen er meer mensen aan het werk zijn dan ooit, het werkloosheidscijfer daalt van 6,7 naar 6,6%. Bovendien verwacht Duitsland dat de export met 3,6% zal groeien, de import zelfs met 4,1%.

Interview Marcel Fratzscher

‘Duitsland presteert ondermaats’

DIW-econoom Marcel Fratzscher geldt in Duitsland als luis in de pels met zijn aanhoudend zware kritiek op de Duitse regering. Hij vindt de Duitse economie ondermaats presteren, eist veel meer investeringen en vindt Duitsland te veel op zichzelf gericht.

Keuken

Keuken wint terrein als statussymbool

Vorig voorjaar meldde Duitslandnieuws al dat de gemiddelde Duitser de auto heeft ingewisseld voor de keuken als het ultieme statussymbool. Die trend zet zich voort. Consumenten besteden meer dan ooit aan een glanzend aanrecht.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: