Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Geld voor Mittelstand, 10.000 extra pakketbezorgers en handelszone met Rusland

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Nu de rente laag is steken veel investeerders liever hun geld in de Duitse Mittelstand. Het gaat zo goed met online winkelen dat Deutsche Post 10.000 extra bezorgers nodig heeft. En Merkel biedt Poetin een handelszone aan wanneer het de wapens neerlegt.

Mittelstand

Duitse investeerders steken liefste geld in Mittelstand

Nu de rente zo laag is, steken steeds meer investeerders hun geld liever direct in bedrijven. Vooral Mittelständler uit de machinebouw en de chemie kunnen op een zak geld rekenen.

Deutsche Post

Tienduizend extra bezorgers door webwinkels

Omdat het de webwinkels voor de wind gaat, is de Deutsche Post steeds drukker met pakketjes bezorgen. Voor 2020 moeten er daarom 10.000 mensen worden aangenomen bij de speciaal hiervoor opgerichte tak DHL Delivery GmbH.

Oekraïne-conflict

Merkel biedt Rusland handelszone aan

Na het zuur van de sancties komt Merkel nu met het zoet voor Rusland. Wanneer Poetin vrede zou sluiten met Oekraïne zou Rusland met Europa kunnen samenwerken in een soort handelszone. Veel Duitse bedrijven hebben last van de sancties, tegelijkertijd wordt er nog hard gevochten rond Donetsk waarbij ook burgerslachtoffers vallen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: