Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Berlijn herdenkt terreur Parijs, Mittelstand houdt geld op zak en schimmige lobbyregels

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: In Berlijn herdachten dinsdagavond 10.000 mensen de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. De Mittelstand schuift investeringen voorlopig op de lange baan en de regering wordt aangeklaagd vanwege ondoorzichtige lobbyregels.

Herdenking

Berlijn herdenkt aanslag Parijs

De Duitse moslimgemeenschap organiseerde dinsdagavond in Berlijn een herdenking voor de slachtoffers van de aanslag in Parijs van afgelopen week. Bondspresident Joachim Gauck hield een toespraak: “Wij geven hen (de terroristen) niet onze angst. Hun haat is een aansporing voor ons.” Tienduizend mensen kwamen bijeen bij de Brandenburger Tor.

Mittelstand

Mittelstand houdt vinger op de knip

Het Duitse midden- en kleinbedrijf schuift investeringsplannen op de lange baan vanwege de verschillende crises op de wereld. Hierdoor groeit het eigen kapitaal weliswaar, maar banken voorzien hierdoor problemen op de lange termijn.

Lobby

Regering aangeklaagd om ondoorzichtige lobbyregels

Transparantieorganisatie abgeordnetenwatch.de vindt dat burgers het recht hebben om te weten welke lobbyisten de Bondsdag in en uit lopen. De Duitse regering wil die geheimen niet prijsgeven en wordt daarom nu aangeklaagd.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: