Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Storm bezorgt veel windenergie, Duitsers drinken meer bier en app tegen rompslomp

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De storm Elon van afgelopen vrijdag bezorgde Duitsland evenveel energie als 25 kerncentrales bij elkaar. De gemiddelde Duitser dronk afgelopen jaar 100 liter bier en een app moet reizigers helpen makkelijker een schadevergoeding te krijgen na vertraging.

Windenergie

Storm bezorgt Duitsland overvloed aan energie

Rond 30.700 MW windenergie stormde dankzij ‘orkaan Elon’ vrijdagmiddag het Duitse stroomnet op. Dat is evenveel als de productie van 25 kerncentrales. De storm zette de netbeheerders flink aan het werk.

Bier

Duitsland drinkt meer bier

Duitsland blijft het grootste bierland van Europa. Voor het eerst sinds 2011 steeg de afzet weer. Gemiddeld dronk elke Duitser afgelopen jaar meer dan 100 liter bier.

Handelsblatt: Duitsland drinkt meer bier »

Vertragingsapp

App helpt geld terug te krijgen bij vertraging

De Duitse spoorwegen moeten een vergoeding betalen aan reizigers die een flinke vertraging oplopen. Maar het terugvragen is voor veel mensen een hoop gedoe. Een speciale app moet de reizigers makkelijker door de bureaucratie loodsen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: