Ga naar inhoud

Duits wielrennen krijgt tweede kans door Nederlands getinte Giant-Alpecin-ploeg

Wielrennen was de afgelopen jaren taboe in Duitsland na een reeks dopingschandalen waarbij nationale held Jan Ullrich hard van zijn sokkel viel. Woensdag presenteerde de voorheen Nederlandse Giant-Alpecin-ploeg zich in Berlijn, want met een Duitse sponsor aan boord is het een Duits team geworden. Onder leiding van Iwan Spekenbrink moeten de Duitsers weer de wielergekte leren.

Hoe Nederlanders Duitsland weer wielergek willen maken

Wielrennen was de afgelopen jaren taboe in Duitsland na een reeks dopingschandalen waarbij nationale held Jan Ullrich hard van zijn sokkel viel. Nu de Nederlandse Giant-ploeg vanaf dit jaar onder een Duitse licentie gaat rijden wordt alles anders. Onder de vlag van de nieuwe Duitse sponsor Alpecin en de Duitse kopmannen Marcel Kittel en John Degenkolb moeten de harten van de Duitsers weer heroverd worden.

Tweede kans voor Duits wielrennen

Duits wielrennen krijgt tweede kans door Nederlands getinte Giant-Alpecin-ploeg

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: