Ga naar inhoud

Pegida in 5 tweets: is Duitsland echt in de ban van Pegida?

Duitsland is de afgelopen weken vol van de anti-islambetogingen van Pegida. Maar volgens politiecijfers is het aantal mensen dat tegen Pegida protesteert groter geworden. Opvallend zijn de grote tegendemonstraties in München, Stuttgart, Marburg en Münster. In Dresden waren maandag met 18.000 deelnemers de meeste Pegida-demonstranten te vinden. Pegida in 5 tweets.

De Pegida-demonstraties van maandag werden overvleugeld door tegendemonstraties. Opvallend is de grote tegendemonstratie in in de relatief kleine universiteitsstad Münster met een opkomst van 10.000 deelnemers.

Meer tegen Pegida dan vóór

Prominente tegenstanders

Boulevardkrant Bild openende met prominente tegenstanders van Pegida, waaronder oud-bondskanseliers Schröder en Schmidt (beiden SPD).

Minister van Justitie neemt stelling

Opvallend was het meelopen van de Duitse minister van Justitie Heiko Maas met een tegendemonstratie waar Pegida-deelnemers min of meer werden neergezet als nazi’s. De SPD-minister is via sociale media al wekenlang verwikkeld in een harde woordenstrijd met Pegida-aanhangers.

Liefde voor varkensvlees

Pegida-demonstranten willen niet weggezet worden als nazi ‘omdat ze van varkensvlees houden’.

Licht uit

Ook opvallend; op diverse plekken nabij Pegida-demontsraties deden instanties, bedrijven en kerken de belichting uit zoals in Keulen en Berlijn.

Duitslandnieuws over Pegida

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: