Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Gemeenten willen overal tol, meer werkenden dan ooit en VW doet licht uit voor Pegida

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitse gemeenten willen auto's en vrachtwagens tol laten betalen op alle wegen, er zijn meer Duitsers aan het werk dan ooit en tegendemonstraties Pegida trekken duizenden mensen. Gemeenten en bedrijven doen het licht uit.

Tolvignet

Duitse gemeenten willen tol invoeren op alle wegen

De Duitse vereniging voor steden en gemeenten (DStGB) wil dat vrachtwagens en personenauto’s tol gaan betalen op alle wegen. Die Linke keert zich tegen het voorstel.

Beroepsbevolking

Duitse beroepsbevolking groter dan ooit

In 2014 telde de Duitse beroepsbevolking gemiddeld 42,6 miljoen mensen, zo blijkt uit cijfers van het bureau voor de statistiek. Daarmee is een record gebroken. Volgens de statistici komt dat door het groeiende aantal migranten. Tegelijk daalde de werkeloosheid van 4,9 naar 4,7%.

Pegida

Duizenden protesteren tegen Pegida

In Dresden telde de anti-islamdemonstratie Pegida maandag 18.000 mensen. Tegelijk kwamen in meerdere steden duizenden anti-Pegida-demonstranten op de been. Gemeenten, kerken en bedrijven als Volkswagen deden de belichting van gebouwen uit omdat ze de Pegida-beweging niet wilden bijlichten.

 

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: