Ga naar inhoud

Nederland belangrijke importeur Duitse softwareproducten

Nederland is één van de meest belangrijke importeurs van Duitse ict-producten. Alleen Groot-Brittannië en Frankrijk waren in 2014 grotere afnemers, zo blijkt uit cijfers van brancheorganisatie BITKOM. Software 'Made in Germany' wordt steeds beter verkocht, Duitsland voerde dit jaar 3% meer ict-producten uit dan in 2013 voor in totaal meer dan 22 miljard euro.

Duitsland heeft tussen januari en september 2014 volgens branche-organisatie BITKOM in totaal voor 22 miljard euro aan ict-producten geëxporteerd. Dat is 3% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de Britten (1,96 miljard euro), Fransen (1,86 miljard euro) en de Nederlanders (1,65 miljard euro) voerden veel Duitse producten in.

Infografik: Top 10 Exportmärkte für deutsche ITK-Produkte | Statista

Bekijk de 10 best gelezen artikelen op Duitslandnieuws van afgelopen jaar

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: