Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Zestien miljoen Duitsers bedreigd door armoede - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Zestien miljoen Duitsers bedreigd door armoede

Een vijfde van alle inwoners in Duitsland werd in 2013 bedreigd door armoede of sociale uitsluiting, zo maakte het Duitse bureau voor de statistiek dinsdag bekend. Dat zijn bij elkaar 16,3 miljoen mensen, ongeveer evenveel als het totaal aantal inwoners in Nederland. Het gaat om een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar toen het armoedecijfer uitkwam op 19,6%.

Het aantal Duitsers dat bedreigd wordt door armoede is gegroeid van 19,6% in 2012 naar 20,3% vorig jaar, zo blijkt uit het jaarlijkse rapport van het Duitse bureau voor statistiek. Dat ligt ruim onder het Europese gemiddelde van 24,5%.

Bedreigd door armoede

Om het cijfer samen te stellen werden drie criteria samengenomen: de mate waarin mensen door armoede bedreigd worden, huishoudens waar niet gewerkt kan worden en burgers die met veel minder moesten rondkomen. Mensen die binnen één of meer van deze criteria vallen, gelden als arm of sociaal uitgesloten.

Armoede per deelstaat -540x304

‘Bedreigd door armoede’ ben je wanneer je minder dan 979 euro per maand ter beschikking hebt. “Dat is minder dan 60% van het gemiddelde inkomen van de hele bevolking”, zegt een woordvoerder van het bureau voor statistiek tegen WirtschaftsWoche. Om armoede niet enkel aan de hand van geld te berekenen zijn meerdere categorieën meegenomen.

Vrouwen armer dan mannen

Het armoedecijfer heeft de laatste jaren weinig geschommeld, maar ligt na een korte daling wel weer hoger dan het niveau in 2008. Volgens de woordvoerder is de armoede onder vrouwen in alle criteria hoger dan bij mannen. “Daar spelen alleenstaande moeders en vrouwelijke gepensioneerden een grote rol.”

Duitslandnieuws over armoede

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: