Ga naar inhoud

Reisreus TUI zet aandelen in rederij Hapag-Lloyd in de etalage

De Duitse transport- en reisgigant TUI wil af van containerrederij Hapag-Lloyd. De aandelen in de na de fusie met de Chileense concurrent CSAV vierde grootste rederij ter wereld kan verkocht worden aan investeerders. Een andere optie is het naar de beurs brengen van het bedrijf. TUI uit Hannover wil zich steeds meer concentreren op de toeristische activiteiten.

De Hamburgse containerrederij Hapag-Lloyd gaat het TUI-concern verlaten. TUI AG (Touristik Union International) is een Duitse multinationale groep vooral actief binnen de industrie- en transportsector. De afgelopen decennia werden de meeste industriële activiteiten afgestoten en kwam de focus te liggen op toerisme en transport.

Geen haast

TUI-topman Klaus Mangold liet afgelopen weekend in de FAS weten dat zijn concern van Hapag-Lloyd af wil. De 22% aandelen in de rederij onder leiding van de Nederlandse bestuursvoorzitter Rolf Habben Jansen kan verkocht worden aan andere investeerders.

TUI-topman Klaus Mangold wil zich meer focussen op toerisme.

Een beursgang is ook mogelijk. Maar er is geen haast bij vertelt Mangold. “Er is geen financiële noodzaak.” Klaus-Michael Kühne – 7e op de lijst meest vermogende Duitsers – bezit nog altijd een meerderheidsbelang.

Focus op toerisme

Het afstoten van de sinds kort vierde grootste containerrederij ter wereld past in de strategie van TUI dat zich steeds meer op toerisme toelegt. Zo wil het een groter aandeel kopen van het Britse dochterbedrijf TUI Travel.

Duitslandnieuws over Hapag-Lloyd

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: