Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Vliegveld Berlijn over 3 jaar open, ook Mexx Duitsland getroffen en trucjes met minimumloon

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Het nieuwe vliegveld van Berlijn gaat niet eerder dan over 3 jaar open, ook de Duitse filialen van de Nederlandse winkelketen Mexx krijgen een klap en werkgevers zoeken naar de mazen in de minimumloonwet die komend jaar ingaat.

Vliegveld Berlijn

Berlijnse vliegveld binnen 3 jaar open

Zolang het nieuwe vliegveld van Berlijn maar niet geopend kan worden, wordt het huidige vliegveld Tegel gerenoveerd voor 20 miljoen euro. Lang durfde de directie geen openingsdatum meer te noemen omdat de deadlines al talloze malen waren overschreven. Nu wordt voorzichtig gedacht aan een openingsfeestje voor het faalvliegveld over drie jaar.

Mexx

Mexx-faillissement heeft gevolgen voor Duitsland

Het faillissement van de Nederlandse modeketen Mexx begin deze maand heeft ook gevolgen voor de filialen in Duitsland, schrijft WirtschaftsWoche.

Minimumloon

Mazen in de minimumloonwet

Duitsland krijgt per 1 januari een algemeen minimumloon. Velen dreigen hierdoor zonder werk komen te zitten. Anderen worden onder druk gezet door hun werkgevers om allerlei schimmige papieren te ondertekenen. Werkgevers proberen via allerlei trucjes de wet te omzeilen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: