Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Economen optimistischer, de kroonprins van Daimler en mall trend in Duitsland

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De economen van het Ifo-instituut schroeven hun verwachtingen voor volgend jaar weer omhoog, de mogelijke opvolger van Daimler-topman Zetsche komt uit Zweden en de modern ingerichte belevenismall is in opmars in Duitsland.

Conjunctuur

Economen optimistischer over Duitse conjunctuur

De conjunctuurpeilers in Duitsland laten hun pessimisme enigszins varen. Het Ifo-instituut uit München corrigeert haar groeiprognose voor 2015 naar boven. De 1,5% groei moet vooral van de binnenlandse vraag komen.

Daimler 

De nieuwe kroonprins van Daimler komt uit Zweden

De 45-jarige Zweed Ola Källenius wordt per 1 januari in de raad van bestuur van Mercedes-fabrikant Daimler AG gekozen. Experts zien in hem de toekomstige opvolger van topman Dieter Zetsche.

Winkelcentra

Belevenismall trend in Duitsland

Klassieke winkelcentra worden in Duitsland steeds kanslozer ten opzichte van modern ingerichte malls. Maar voor hen ligt het gevaar op de loer dat ze teveel eenheidsworst vormen met voor de hand liggende winkels als kapper Klier en Apollo opticien.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: