Ga naar inhoud

Grafiek: zoveel kerstcadeaus kopen Duitsers per seconde

Glühwein, kerstbomen en worst. Kerst is in Duitsland een miljardenbusiness. Webwinkel Monsterzeug.de verzamelde veel data over hoe Duitsers hun kerstinkopen doen. In een animatie is te zien hoeveel geld consumenten per seconde aan kerst besteden, hoeveel chocoladekerstmannen er gegeten worden en zelfs hoeveel gram de mensen per seconde aankomen.

In de drukke dagen voor kerst worden in Duitsland 700 kerstbomen per seconde gekocht. Daarvan brandt statistisch gezien 0,09 boom weer af. In diezelfde seconde wordt in heel Duitsland voor 2.500 euro aan cadeaus uitgegeven waar in totaal voor 1,7 kilo aan pakpapier omheen moet.

Kerstdata per seconde

De Duitse webwinkel Monsterzeug verzamelde een berg kerstdata en maakt in een overzicht duidelijk wat Duitsland per seconde inkoopt in de aanloop naar de feestdagen. Wat wordt er op kerstmarkten uitgegeven, welk eten komt op kerstavond op tafel en hoe vaak klingt evergreen ‘Last Christmas’ op de radio?

De onderzoekers van Monsterzeug baseren hun cijfers de drukste periode: 24 tot 26 december. Bij kerstmarkten is over een langere periode gemeten.

 Duitslandnieuws over kerst

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: