Ga naar inhoud

Kijktip: ZDF-documentaire over de Aldi-broers

Ze waren misschien wel de meest mysterieuze broers van Duitsland: Theo en Karl Albrecht. ZDF zond dinsdagavond een documentaire uit over de oprichters van discounter Aldi. Vanuit het niets bouwden de Aldi-broers een discounterimperium op waarmee ze zich bij de allerrijksten van Duitsland schaarden. Toch kennen maar weinig mensen de broers echt.

De broers die aan de basis stonden van Aldi leefden teruggetrokken, zelfs hun precieze geboortedata zijn niet bekend. Er bestaan maar weinig foto’s van ze. En Duitsland hoorde pas dat ze overleden waren toen de begrafenis achter de rug was. Met de dood van Theo (2010) en zijn broer Karl (2014) werd een era afgesloten.

Mensenschuw

De schrijvers Sebastian Dehnhardt en Manfred Oldenburg hebben een jaar lang onderzoek gedaan naar het leven van de broers. Waar komen ze vandaan, hoe is het ze gelukt Duitsland te veroveren? En waarom waren ze zo mensenschuw? In de documentaire Die Aldi-Story wordt gesproken met mensen die de broers goed kenden.

Meer video’s op Duitslandnieuws

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: