Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Staking bij Amazon, Duits spoor op de schop en meekijken in de data van Otto

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: In de drukste periode van het jaar leggen medewerkers van Amazon het werk neer, Duitsland steekt miljarden in de renovatie van het spoornet en postorderreus Otto liet iedereen live meekijken in de eigen database.

Amazon

Amazon-medewerkers staken vanaf maandag

Op de vestiging Bad Hersfeld gaan Amazon-medewerkers vanaf maandagmorgen staken. Vakbond Verdi ligt al meer dan een jaar in de clinch met de webwinkel over hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden. Het is de zoveelste staking dit jaar.

850 bouwputten

Duits spoornet gaat op de schop

Treinreizigers en goederenvervoerders moeten de komende jaren rekening houden met extra vertragingen. Deutsche Bahn en de Duitse regering beginnen een megarenovatie van 28 miljard euro. Soms zal er op 850 plekken tegelijk aan het spoor worden gewerkt.

Otto

Otto geeft kijkje in de keuken

Een bijzondere primeur bij Otto. De postorderreus liet iedereen op de drukste dag van het jaar meekijken in de data. Live was te zien wat klanten zochten en bestelden.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: