Ga naar inhoud

Krantenkiosk: ADAC hoeft geen winst meer, record biechten bij fiscus en binnen spreek je verplicht Duits

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Na een jaar vol schandalen hoopt de ADAC het vertrouwen terug te winnen door winstgevende activiteiten af stoten, opnieuw recordaantal biechten bij de fiscus en het moet buitenlanders worden verplicht binnenshuis Duits te spreken.

ADAC

ADAC wil geen winst meer maken

Het jaar 2014 was een crisisjaar voor de ADAC. De Duitse wegenwacht probeert nu met een harde reorganisatie geloofwaardigheid terug te winnen. Zo wil de autoclub zich niet meer focussen op winstgevende activiteiten.

Belastingontduikers

Jaarrecord biechtende belastingontduikers

Een recordaantal Duitse belastingontduikers toonde dit jaar berouw. Maar liefst 35.000 mensen kwamen zichzelf aangeven bij de belastingdienst, vaak kwamen ze uit de toch al verdachte Zuid-Duitse deelstaten. Ook in Noordrijn-Westfalen herinnerden plots veel mensen hun belastingschuld.

FAZ: Jaarrecord biechtende belastingontduikers »

CSU

Ideetje CSU: buitenlanders moeten thuis Duits spreken

De CSU wil dat buitenlanders ook thuis verplicht Duits spreken. Van de CDU tot aan de AfD, alle andere Duitse partijen kwamen direct in opstand tegen het proefballonnetje uit Beieren. SPD-fractieleider Oppermann vraagt zich hardop af hoe de CSU dit zou willen controleren.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: