Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Rabo Vastgoed rondt in Frankfurt één van de grootste deals in Europa af - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Rabo Vastgoed rondt in Frankfurt één van de grootste deals in Europa af

De Rabo Vastgoedgroep heeft een groot winkelcentrum in Frankfurt weten te verkopen voor 800 miljoen euro, schrijft SCN. Volgens de site gaat het om één van de grootse vastgoeddeals in Europa van dit jaar. Het centrum is ontwikkeld door de Rabo-dochter MAB Development en ging vervolgens over naar de andere Rabo-dochter KP Investments dat het aan Deutsche Bank verkocht.

Het Nederlandse KP Investments wist deze week één van de grootste vastgoeddeals binnen Europa van het afgelopen jaar af te sluiten, schrijft SCN. De Rabo Vastgoedgroep-dochter deed het PalaisQuartier in hartje Frankfurt am Main van de hand voor 800 miljoen euro aan de Real Estate Investment divisie van Deutsche Asset & Wealth Management (Deutsche AWM, onderdeel van Deutsche Bank).

Opmerkelijk

Het gaat om een zeer opmerkelijk bouwobject dat ontwikkeld is door een andere Rabo-dochter: MAB Development. PalaisQuartier beschikt over ongeveer 115.000 vierkante meter huuroppervlakte en bestaat uit vijf gebouwen: de kantoortoren NEXTOWER (ca. 33.790 vierkante meter verdeeld over 32 etages), het hotel Jumeirah Frankfurt (ca. 26.300 vierkante meter; 218 kamers), het gereconstrueerde Thurn und Taxis Palais (ca. 6.300 vierkante meter), het winkelcentrum MyZeil (43.800 vierkante meter; meer dan 100 winkels en horecagelegenheden) en een ondergrondse parkeergarage met bijna 1.400 parkeerplaatsen.

In 2013 was MyZeil met circa 15 miljoen bezoekers één van de best bezochte Duitse winkelcentra. De NEXTOWER is op dit moment voor 36 procent verhuurd.

Flinke klus

Volgens manager Otto van den Boogaard van KP Investments is met de verkoop een flinke klus succesvol afgerond. “KP Investments heeft in 2011 van Rabo Vastgoedgroep de opdracht gekregen haar drie grootste vastgoedprojecten centraal aan te sturen. Daarom hebben we PalaisQuartier gemanaged met als doel de ontwikkeling af te ronden, de performance te optimaliseren en het object te verkopen. Dat is gelukt.”

Duitslandnieuws over vastgoed

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: