Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Autofabrikanten somber, SPD dreigt tol te blokkeren en Sarkozy smacht naar Merkel

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De Duitse autofabrikanten zijn somber gestemd over 2015, wat VW al tot stuntprijzen beweegt. De SPD dreigt de tolplannen alsnog te blokkeren en de Franse oud-president Nicolas Sarkozy hoopt terug te keren aan de zijde van Angela Merkel.

Auto-industrie

Duitse auto-industrie somber over 2015

De Duitse autofabrikanten verheugen zich niet zo op volgend jaar. De afzet in Europa zal stagneren en belangrijke groeimarkten wankelen. Waarom de sector in een slecht humeur is en VW stunt met prijzen.

Tolvignet

SPD dreigt Duitse tolplannen te blokkeren

De SPD wil dat de tolplannen van minister Dobrindt worden aangepast, zo niet dat dreigen de sociaaldemocraten met een blokkade. Vooral de speculatie over dat ook Duitse automobilisten zouden mee moeten betalen maakt de coalitiepartij boos.

Sarkozy

Sarkozy smacht naar Merkel

De Franse oud-president Nicolas Sarkozy lonkt weer naar zijn oude politieke vriendin Angela Merkel. De opnieuw gekozen oppositieleider in Frankrijk wil op de CDU-partijdag in Keulen aan de zijde van Merkel optreden en daarmee weer tonen dat hij een staatsman is.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: