Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitsers pinnen niet, klanten lokken met kernenergie en voor Duitsers dreigt ook tolvignet

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Pinnen of creditcard? Duitsers moeten niets hebben van elektronisch betalen. Een energiebedrijf uit Augsburg wil milieubewuste klanten lokken met kernenergie en Duitse automobilisten moeten misschien straks toch tol betalen.

Pinnen

Meer dan 80% betalingen in Duitsland met cash geld

Duitsers hebben het niet zo op elektronisch betalen; 80% van de transacties gebeurt nog altijd handje contantje, zo blijkt uit cijfers van de nationale bank. Vooral bij kleine bedragen blijven de pinpas en creditcard in de portemonnee.

Kernenergie

Duits energieconcern focust zich op kernenergie

Waar het grootste energieconcern van Duitsland Eon juist kolen-, gas- en kernenergie buiten de deur zet, wil een bedrijf uit Augsburg klanten lokken met stroom uit kernenergie. De leverancier richt zich vooral op ‘milieubewuste klanten’.

Tolvignet

Moeten Duitsers straks toch tol betalen?

Waar de CSU juist alleen de buitenlandse automobilist tol wilde laten betalen, speelt minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU) nu met het idee om ook Duitse automobilisten voor het vignet geld te laten neertellen. Alles heeft te maken met de problemen die Brussel heeft met het benadelen van buitenlandse weggebruikers gekoppeld aan het chronische geldgebrek voor de renovatie van de Duitse infrastructuur. Coalitiegenoot SPD rept al van kiezersbedrog.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: