Ga naar inhoud

Bouwfonds wil dubbel zo groot worden in Duitsland

De Nederlandse ontwikkelaar Bouwfonds wil zijn activiteiten in Duitsland de komende jaren verdubbelen. Duitsland-manager Franz-Josef Lickteig heeft een flink aantal plekken op het oog waar hij nieuwe kantoren wil openen. Hij aast vooral op gebiedsontwikkelingsprojecten en hoopt volgend jaar 1.400 huizen te verkopen. Het bedrijf staat in de top drie van Duitsland.

De Nederlandse ontwikkelaar Bouwfonds is met kantoren in Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, München, Berlijn en Keulen al meer dan 20 jaar diepgeworteld in Duitsland. Toch verandert het semi-overheidsbedrijf dat ook vestigingen in Frankrijk heeft haar naam in BPD. De reden; het klinkt internationaler en is makkelijker uit te spreken dan het Nederlandse Bouwfonds, zegt Duitsland-manager Franz-Josef Lickteig tegen Immobilien Zeitung.

Activiteiten verdubbelen

Lickteig geeft leiding aan de derde grootste ontwikkelaar van Duitsland. Dat is nog niet voldoende, zegt de manager. “We zijn van plan om onze activiteiten in Duitsland de komende jaren te verdubbelen.”

Bouwfonds Deutschland probeert al enkele jaren te groeien en heeft dat ook voor dit jaar beloofd. “We hebben ons doel van duizend verkochte woningen voor dit jaar al bereikt”, zegt Lickteig. “Waarschijnlijk halen we de 1.200 wel voor het einde van dit jaar. Bovendien worden op dit moment 1.930 huizen gebouwd.”

Ook denkt de Nederlandse ontwikkelaar er aan om na de dit jaar in Berlijn heropende vestiging uit te breiden naar nog meer Duitse steden. “Een vestiging in Neurenberg zou ik me goed kunnen voorstellen.”

Bouwfonds denkt er aan een kantoor te openen bij de Bodensee.

En het kunnen er nog meer worden. De manager wil het aantal kantoren dat onder een vestiging valt ook uitbreiden. “We hebben een kantoor geopend in Freiburg en loeren op een mooie locatie aan de Bodensee waar we al met een project in Konstanz en omgeving bezig zijn. En we willen ons versterken in de regio Mannheim, Ludwigshafen en Heidelberg.”

Gebiedsontwikkeling

De ontwikkelaar verzorgt zowel de ontwikkeling van individuele huizen als complete wijken. Lickteig hoopt die strategie in Duitsland voort te zetten. “Al wil ik de gebiedsontwikkeling wel meer uitbreiden. We hebben daar nu veel ervaring mee opgedaan in Duitsland.” De directeur wil in 2015 met 1.400 verkochte eenheden groeien.

Duitslandnieuws over vastgoed

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: