Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Eon wil af van ‘vieze energie’, hervormingen Energiewende en opnieuw stakingen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Veel energienieuws deze week. Het grootste energieconcern van Duitsland Eon wil af van kernenergie, kolen en gas. Ook op politiek niveau worden deze week belangrijke knopen doorgehakt en intussen leggen Lufthansa-piloten het werk weer neer.

Eon

Eon wil af van kernenergie, kolen en gas

Eon wil af van kernenergie, kolen en gas. Het grootste energieconcern van Duitsland zet daarmee de kernactiviteiten buiten de deur waarmee het altijd geld heeft verdient. Topman Teyssen probeert de reorganisatie te voltooien zonder gedwongen ontslagen.

  • N-TV: Eon wil af van kernenergie, kolen en gas »

Energiewende

Duitsland beslist woensdag over hervormingen Energiewende

Ook op politiek niveau worden deze week grote beslissingen genomen over energie. Het kabinet Merkel wil woensdag 3 december beslissen over een ‘klimaatactieprogramma’, waarbij de kolencentrales ter discussie staan. Maar de vervuilende centrales moeten niet allemaal worden gesloten, zegt milieuminister Barbara Hendricks (SPD) nu. Een opvallende uitspraak, omdat juist zij altijd het hardst voor rigoureuze hervormingen pleit.

Stakingen

Lufthansa-piloten leggen opnieuw het werk neer

Lufthansa moet deze week zeker 100 vluchten schrappen omdat de piloten opnieuw het werk neerleggen. De staking begint maandag om 12.00 uur. Vanaf dinsdag worden ook intercontinentale vluchten getroffen.

Süddeutsche Zeitung: Lufthansa-piloten leggen opnieuw het werk neer »

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: