Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Vrouwenquotum komt, Duitsland ontsnapt aan recessie en weer gerommel bij AfD

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Vanaf 2016 moet een derde van alle raden van toezicht in Duitsland bezet worden door vrouwelijke leden. Enkel de sterke export en binnenlandse consumptie hielden Duitsland overeind en opnieuw strijd om de macht binnen de AfD.

Vrouwenquotum

Duitsland krijgt vrouwenquotum

Het geharrewar is voorbij: de regering Merkel is het er over eens dat er een vrouwenquotum komt. In de grootste bedrijven van Duitsland moet vanaf 2016 een derde van de raad van toezicht vrouwelijk zijn. Lukt het een bedrijf niet om voor die tijd een geschikte vrouwelijke kandidaat te vinden, dan blijft de stoel leeg. Hiermee is de eerste knoop doorgehakt in een reeks pijnpunten binnen het derde kabinet van Merkel. De komende dagen moet overeenstemming worden bereikt over de Duitse houding ten opzichte van Rusland, het investeringstekort, de solidariteitsbelasting voor Oost-Duitsland en het vluchtelingenbeleid.

Recessie

Duitsland ontsnapt aan recessie

Alleen de sterke export en de binnenlandse consumptie hebben de Duitse economie in het derde kwartaal behoed voor een recessie. Economen denken dat de situatie de komende maanden iets verbetert.

AfD

Opnieuw gerommel binnen AfD

Na een paar maanden van relatieve rust dankzij het behalen van zetels in drie deelstaten, breekt de machtsstrijd weer uit binnen de Alternative für Deutschland. Waar partijleider Bernd Lucke juist de teugels wil aantrekken binnen de jonge partij, eisen andere bestuursleden meer macht.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: