Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Valse beloftes over windparken, ADAC slankt af en superstaking dreigt in december

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Windparken zijn een stuk minder rendabel dan vooraf is beloofd, wegenwacht ADAC gaat na schandalen onderdelen afstoten en Duitsland wacht een superstaking in december; een tweede vakbond mengt zich in de salarisstrijd.

Windenergie

Windparken leveren minder op dan beloofd

Het waaide wat minder dan gedacht: honderdduizenden aandeelhouders zijn met te hoge prognoses overtuigd om te investeren in windmolens. Velen mogen blij zijn als ze überhaupt hun geld terugkrijgen. Want een vijfde van de windparken maakt geen winst.

ADAC

Duitse wegenwacht reorganiseert zichzelf na schandalen

De Duitse wegenwacht ADAC wil onderdelen afstoten. De reorganisatie is een gevolg van de schandalenreeks begin dit jaar, waarna ook het OM vond dat een aantal zaken niet klopte.

Staking

Duitsland wacht superstaking

Nu ook de derde onderhandelingsronde tussen de vakbonden en de Duitse spoorwegen zijn mislukt, dreigt vakbond EVG met superstakingen in december. Het is de vakbond die niet mee deed bij de dagenlange staking eerder deze maand. Dit kostte het personen- en goederenvervoer meer dan 500 miljoen euro.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: