Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Te veel op 63ste met pensioen, sluiting kolencentra gunstig en Duitsers erven zich rijk

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Zeker 110.000 Duitsers willen op hun 63ste met pensioen. Dat zijn er meer dan verwacht. Ook energieconcerns profiteren wanneer ze de kolencentrales sluiten en de Duitse miljonairs hebben hun vermogen meestal te danken aan hun ouders.

Pensioen

Pensioengolf dreigt in Duitsland

In Duitsland willen 110.000 werknemers op hun 63ste met pensioen. En dat zijn er veel meer dan de regering had verwacht. De kosten rijzen de pan uit.

Kolencentrales

Kolencentrale sluiten levert juist geld op

Wanneer de kolencentrales worden stilgelegd, profiteert iedereen blijkt uit een nieuw onderzoek: het klimaat, de consument en ook de energiebedrijven. Het probleem is dat niemand de eerste stap wil zetten.

Erfenis

Duitsland erft zich rijk

Duitsland telt met meer dan 19.000 multimiljonairs de meeste rijken van Europa. In de VS hebben de meeste miljonairs hun geld vaak zelf verdiend. De Duitsers zijn meestal al zo vermogend bij hun geboorte.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: