Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitsland zit met kernafval in maag, energie goedkoper en drones vliegen naar eiland Juist

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitsland blijkt de komende decennia met dubbel zo veel kernafval te zitten en weet niet waar het heen moet. Voor het eerst in jaren wordt de energierekening goedkoper en proef met apotheekdrone op eiland Juist is een succes.

Drones

Apotheekdrone op eiland Juist succes

Koeriersbedrijf DHL brengt sinds september medicijnen met een drone van het vasteland naar waddeneiland Juist. Volgens de dochter van Deutsche Post is de proef een succes, het wil snel meer drones gaan inzetten. Ook wanneer het donker was of bij slecht weer leverde drone zijn pakketjes zonder problemen af.

Kernafval

Duitsland kan kernafval niet kwijt

Duitsland krijgt de komende decennia te maken met dubbel zo veel kernafval dan werd aangenomen. Waar het omstreden afval naar toe moet, is nog helemaal open. Er wordt nagedacht over twee nieuwe plekken om het afval op te slaan.

Energieprijs

Duitse energieprijs zakt komend jaar

In zeker 130 steden gaat komend jaar de energieprijs voor consumenten omlaag. Dat zou een trendbreuk betekenen, want Duitse huishoudens moesten de afgelopen jaren steeds meer betalen voor hun energierekening. Mede hierdoor zijn veel mensen steeds minder enthousiast over de Energiewende.

Der Tagesspiegel: Duitse energieprijs zakt komend jaar »

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: