Ga naar inhoud

Twentse boeren boos over natuurbeleid in grensregio Duitsland

Onder boeren en bewoners in Overijssel groeien de frustraties over de grote verschillen in het natuurbeleid in de grensstreek met Duitsland, blijkt uit een reportage van RTV Oost. Nederland zet fors in op de bescherming van bijzondere natuur. Maar hoeveel effect heeft dat als die bescherming ophoudt direct over de grens?

“Ik kan er met de pet niet bij”, zegt ook Bart Schragen in de reportage van RTV Oost. Hij boert vlakbij natuurgebied Engbertsdijksvenen. De komende jaren wil de provincie Overijssel tientallen miljoenen investeren in het gebied om het bijzondere hoogveenmoeras weer aan het groeien te krijgen. Terwijl even verderop, net over de grens, grote graafmachines het Duitse moeras afgraven en klaar maken voor landbouwgrond.

Overijsselse boeren die steeds meer beperkingen opgelegd krijgen, zijn gefrustreerd  bij het zien van wat er in het Duitse hoogveenmoeras gebeurt. De plaatselijke afdelingen van land- en tuinbouworganisatie LTO hebben het probleem aangekaart bij de provincie.

Duitslandnieuws over de grensregio

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: