Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitsland laat klimmaatdoelen los, verkoop 10 miljoen VW’s, en nieuwe treinstaking dreigt

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitsland laat de klimaatdoelen voor 2020 los. Volgens minister Sigmar Gabriel is de CO2-reductie niet te halen, hij wil wachten met het sluiten van kolencentrales. VW denkt 10 miljoen auto's te verkopen en nieuwe treinstaking dreigt.

Energiewende

Duitsland laat klimaatdoelen los

Duitsland haalt de klimaatdoelen niet, zo beweren bronnen van Der Spiegel. Minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel (SPD) denkt dat het niet lukt om in 2020 de CO2-uitstoot 40% te hebben teruggedrongen. Volgens de minister kun je eenvoudigweg niet tegelijk af van kerncentrales en ook alle kolencentrales sluiten. Ook wil de minister het boren naar schaliegas mogelijk maken. Een onafhankelijke zeskoppige commissie van wetenschappers moet binnenkort een beslissing nemen over proefboringen.

VW

VW verkoopt dit jaar 10 miljoen auto’s

Het Volkswagen-concern zal waarschijnlijk al in 2014 en daarmee vier jaar eerder dan gepland 10 miljoen auto’s verkopen, meldt topman Martin Winterkorn.

Treinstakingen

Tweede vakbond dreigt met treinstaking

Bij de monsterstaking van de GDL-machinisten eerder deze maand, hield vakbond EVG zich op de achtergrond . Nu dreigt ook deze vakbond met stakingen wanneer er niet op hun eisen wordt ingegaan.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: