Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Terugblik val van de Muur, uitstel sluiting kolencentrales en nieuwe ronde prijzenoorlog

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Berlijn vierde zondag uitgebreid dat de Muur 25 jaar geleden viel. Duitsland wil wachten met het sluiten van kolencentrales om de industrie te ontlasten en de supermarkten gaan een nieuwe ronde in van de prijzenoorlog.

Val van de Muur

Duitsland viert 25 jaar val van de Muur

Bondskanselier Angela Merkel stond stil bij de slachtoffers van de Kristallnacht van 9 november 1938 en de slachtoffers die zijn gevallen onder mensen die van Oost naar probeerden te vluchten. Volgens voormalig bondskanselier Helmut Kohl zat de Stasi achter de DDR-burgerrechtenbeweging. En oud-president van de Sovjet-Unie Michail Gorbatsjov ontkent dat hem destijds is beloofd dat de Navo in ruil voor de Wiedervereinigung van Duitsland niet verder naar het Oosten zou uitbreiden.

Energiewende

Duitsland probeert sluiting kolencentrales te vertragen

De Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel overlegt met de Duitse industrie om de concurrentiepositie te verbeteren. De minister zou daarom de voorgenomen sluiting van kolencentrales willen uitstellen.

Discounters

Nieuwe ronde Duitse supermarktoorlog

Aldi zakt voor de tweede keer binnen een paar dagen met de prijzen. Dit keer worden vruchtensappen, meel en kersen goedkoper. De concurrentie doet mee in de prijzenoorlog.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: