Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Treinstaking kost 100 miljoen per dag, deal voor Soundcloud en LKW-Maut uitgebreid

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De machinisten zijn donderdagochtend begonnen met de staking van vier dagen, wat 100 miljoen euro per dag gaat kosten. Het Berlijnse muziekplatform Soundcloud sluit een deal met Warner Music en de LKW-Maut wordt uitgebreid.

Stakingen

Treinstaking kost 100 miljoen per dag

De treinmachinisten hebben sinds vannacht het werk neergelegd tot en met maandagmorgen. Experts berekenen dat de staking zo’n 100 miljoen euro per dag kost. De gevolgen zijn groot en treft ook de havens in Bremen en Hamburg. Wat de verdere gevolgen precies zijn, is lastig te voorspellen. Wel staat er donderdagochtend al zo’n 348 kilometer extra file in Duitsland.

Soundcloud

Berlijnse muziekdienst Soundcloud sluit deal met Warner Music

Het Berlijnse muziekplatform Soundcloud gaat samenwerken met het concern Warner Music. Tot nu toe was de dienst gratis te gebruiken, nu kan daar met de invoering van abonnementen verandering in komen.

LKW-Maut

Tol naar kleinere vrachtwagens uitgebreid

Het Duitse kabinet keurt het wetsvoorstel van verkeersminister Alexander Dobrindt (CSU) goed om de tol voor vrachtwagens uit te breiden. De heffing geldt straks op meer wegen en ook voor lichtere vrachtwagens. De minister hoopt zo de dalende inkomsten tegen te gaan. Jaarlijks moet er 380 miljoen euro extra worden opgehaald.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: